Back to All Events

Projekcija filma 'Green Mountain Pioneers'

 

Prvi vikend v septembru preživite z nami v gorah! 
 Circular Change in PSLifestyle projekt v sodelovanju s Pobudo za trajnostni alpski turizem (SATI) za vas pripravljamo dva dogodka - butični ogled filma v soboto ter skupni pohod z delavnico v nedeljo.
Vabljeni, da se nam pridružite na enem ali obeh dogodkih!
PS: Največji entuziasti pa bomo tudi prespali v Planinski koči na Uskovnici. Boste z nami?

Projekcija filma bo na Planinski koči na Uskovnici. Sledil ji bo sproščen pogovor z avtorico Sarisher Mann in udeleženci.

Z dogodkom želimo povezati lokalne skupnosti, turistične deležnike, raziskovalce, trajnostne strokovnjake, oblikovalce politik, vodilne v industriji, mlade in ljudi po Sloveniji, ki jih zanimajo trajnostne teme v gorskih regijah. Spodbuditi želimo izmenjavo mnenj, podnebnih vprašanj in interaktivno razpravo o možnih rešitvah.

30-minutni film prikazuje trajnostne rešitve v gorskem turizmu skozi oči inovatorjev in strokovnjakov po Alpah, t.i. zelenih pionirjev. Poudarja rešitve v lokalnih skupnostih, politiki, industriji in znanosti. Film je bil posnet v več alpskih regijah v poletni in zimski sezoni, med drugim na poti Tour Du Mont Blanc v Chamonixu in na ledeniku Mer de Glace. Navdihujoča zgodba želi spodbuditi pozitivne premike za trajnostno prihodnost v alpskih regijah in skupnostih.

PRENOČITE V KOČI NA USKOVNICI IN SE NAM PRIDRUŽITE ŠE V NEDELJO!

Naslednji dan (8. september) posebej vabimo še na skupni pohod s podnebno delavnico v korita Mostnice in proti dolini Voje. V sodelovanju s planinskim društvom Srednja vas boste spoznali bogastvo in pomen rastlin v tem delu Triglavskega narodnega parka, Sarisher Mann iz pobude SATI pa bo vodila skupinski pogovor o podnebnih rešitvah in vključevanju deležnikov.

Možnost prenočitve v Planinski koči Uskovnica. Stroške bivanja in hrane poravnate sami. Obvezna rezervacija in samoplačilo na tej povezavi.

KAKO DO KOČE?

Do koče lahko pridete peš z Rudnega polja  ali iz Srednje vasi/Stare Fužine, z javnim prevozom ali avtomobilom.

GPS lokacija koče - 46.32062723301935, 13.90950137381282

Javni prevoz: Avtobus št 6 Pokljuka in krajši pohod do koče (50 min). Avtobusno postajališče Rudno polje.
 
Peš in z avtom iz Bohinja