Back to All Events

Nacionalno Biogospodarsko Stičišče Krožno biogospodarstvo: Razcvet ali zaton krožnih investicij?

 

Vabljeni na letošnji drugi dogodek Nacionalega stičišča za biogospodarstvo z naslovom: Krožno biogospodarstvo: Razcvet ali zaton krožnih investicij?

Četrtek, 26. september 2024, 8:30 - 12:00, Center Rog, Ljubljana - konferenčna dvorana

Prvo srečanje je bilo osredotočeno na javno financiranje in načine financiranja rešitev v krožnem biogospodarstvu, tokrat pa bodo v ospredju zasebne investicije v krožno biogospodarstvo. Fokus bo na neizkoriščenih priložnostih v Sloveniji in potencialih za snovanje novih krožnih verig vrednosti.

Povezati želimo manj vidne deležnike v biogospodarstvu z zasebinimi investitorji in bankami. Predstavili bomo konketne poslovne prakse na področju krožnega biogospodarstva, ki so zrele za investicije. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Nemško gospodarsko zbornico, ki jo zastopa tudi osrednji govornik - Simon Franko, generalni direktor, BASF Slovenija, Hrvaška in Srbija.

Cilj srečanja je spodbuditi učinkovito sodelovanje med predstavniki kapitala in podjetji. Razpravljali bomo o tem, zakaj v Sloveniji še vedno obstajajo ovire za učinkovito financiranje inovativnih rešitev, ki bi lahko pospešile preboj slovenskega gospodarstva, krepile njegovo odpornost, mednarodno konkurenčnost in trajnost. Kaj danes ponujajo banke in drugi viri financiranja, kaj potrebujejo podjetja in zakaj se ti dve strani pogosto ne uskladita.

Program

  • 8.30 - 9.00 - Jutranja kava in registracija

  • 9.00 - 9.15 - Uvodni pozdravi in kratka predstavitev Stičišča - Miha Škrokov (Anteja ECG), Mario Plešej (MKGP), Alenka Dovč (GZS), in Ladeja Godina Košir (Circular Change)

  • 9.15 - 9.45 - “Priložnosti v slovenskem biogospodarstvu”- Mateja Dermastia (Anteja ECG)

  • 9.45 - 10.05 - Simon Franko (BASF)

  • 10.05 - 10.25 - “Zasebno financiranje iz tujine” Clara Martinez, ECBF (European Circular Bioeconomy Fund)

  • 10.25 - 11.20 - Panel “Krožno biogospodarstvo: Razcvet ali zaton krožnih investicij?”

  • 11.20 - 11.30 - Zaključki in povzetek

  • 11.30 - 12.00 - Networking ob prigrizkih

Lokacija dogodka: Konferečna Dvorana - Center Rog, Ljubljana, 2. nadstropje

Vaše sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti krožnega biogospodarstva v Sloveniji je ključnega pomena. Pridružite se nam, da bomo skupaj hitreje ustvarili okolje, kjer bodo inovativne rešitve našle ustreznno podporo in financiranje. Hvala za udeležbo.

Prijavite se čim prej, saj je število mest omejeno!

Za več informacij: marco@circularchange.com ali miha.skrokov@anteja-ecg.com.